Nieuwe springlessen met Henny Coremans vanaf woensdag 11 oktober

update 


De springlessen van  Henny gaan aankomende woensdag, 11 oktober, van start! 


Er zijn veel aanmeldingen binnengekomen, leuk dat jullie je met zoveel enthousiasme hebben opgegeven!
* Er is nog een plekje in de ponyles en er is ook nog plek in de paardenles, maar wees er snel bij, want vol = vol *

— Benieuwd naar de lessen van Henny ? —
Kom dan gezellig kijken op de woensdagavond in de oneven weken
(de lessen beginnen om 18.30u)


Vanaf woensdag 11 oktober komen er nieuwe springlessen voor de Rijvereniging Nienoord !

De lessen zullen gegeven worden door een nieuwe instructeur, namelijk Henny Coremans.

De lessen worden gegeven op woensdagavond, 1 x per 2 weken
(in de oneven weken)


Henny Coremans heeft eerder al succesvolle clinics via de activiteitencommissie van Nienoord gegeven, hierover hebben wij zeer veel positieve reacties mogen ontvangen!

Henny Coremans – Op zeven jarige leeftijd is Hennhenny coremansy begonnen met wedstrijden rijden. Hij heeft in zijn jeugd dan ook een aantal pony’s naar de Z dressuur en Z springen gereden. Op 18 jarige leeftijd heeft Henny de overstap gemaakt naar de paarden. Van zijn ouders heeft hij toen een drie jarig paard gekregen die hij naar de M dressuur en ZZ springen heeft gereden. Na het voltooien van de opleiding tot constructie-bankwerker heeft Henny toch besloten van zijn hobby/sport zijn werk te willen gaan maken. Na een aantal jaren als testruiter/menner te hebben gewerkt op het Fries Paarden Centrum te Drachten is hij in februari 1998 begonnen met zijn eigen training en africhtingsstal Stal Henco. Hij heeft zich goed weten te specialiseren in de springsport en keurings klaarmaken van paarden. En heeft hier dan ook al de nodige successen mee behaald.

Instructie
Na het behalen van de ORUN-cursus in Ermelo is Henny Coremans les gaan geven in de discipline springen. Met de pony’s heeft hij wel Z dressuur gereden, maar zijn hart ligt toch meer bij het springen. Vandaar dat hij eigenlijk alleen springles geeft. Bij het losrijden en de complete basis draait het natuurlijk wel om het dressuurmatig losrijden en gymnastiseren van een paard of pony, maar er ligt niet de nadruk op het onderdeel dressuur.
Henny vindt het leuk wanneer springruiters en amazones enthousiast zijn en graag willen springen en zal dit dan ook toejuichen. Wanneer mensen misschien wat bang zijn om te springen kan hij ze eigenlijk altijd wel over die drempel tillen, waardoor ze vertrouwen en plezier in het springen krijgen.


51ilSlPrqLL_1024x1024

Lijkt het je leuk om de springlessen van Henny Coremans te volgen?
Geef je dan met de volgende gegevens op via onderstaand e-mailadres:


– je naam
– paard of pony
– niveau (training of wedstrijd)

mirjam@rijverenigingnienoord.nl