Categorie archief: Activiteiten

EHBO voor Paarden 20-11-2017, voor IEDEREEN

EHBO   VOOR   PAARDEN

 

Wanneer:     Maandagavond                                   20 november 2017
Waar:             Country Dorp (HJC Manege)      19.00 uur
Voor wie:     
Iedereen die zin heeft in een leuke en leerzame avond!ehbo
Kosten:          € 4,00     (incl. 1 consumptie)

We delen allemaal dezelfde hobby, namelijk de Paardensport! Een sport die vooral heel leuk is, maar ook een sport die behoorlijk wat risico’s met zich meebrengt. Niet alleen voor ons, als ruiters/amazones, maar ook voor onze trouwe viervoeters.
We hebben te maken met levende dieren en ook die kunnen (helaas) ziek worden, gewond raken, ongelukken krijgen enz. Het is in zo’n (nood)situatie aan ons om dan goed te handelen!

Maar wat is dan goed? Kan jij in één oogopslag het verschil zien tussen een gezond paard en een ziek paard? Herken jij de symptomen van een paard met koliek of spierbevangenheid?

Wat moet je doen als je op stal komt en paard of pony heeft een bloedende wond aan zijn of haar been? Of als je trouwe viervoeter met verwondingen van de trailer afstapt op het wedstrijdterrein? Ga je deze koelen, spoelen, verbinden of juist niet? En welke Eerste Hulp bied je zelf aan je paard dat een allergische reactie heeft? De dierenarts is gebeld en onderweg, maar wat doe je zelf in de tussenliggende tijd?081118817_abfa4ehbo

Zijn er bij jullie op stal benodigdheden om eerste hulp uit te kunnen voeren wanneer dit nodig mocht zijn? Staat er een nummer van de dierenarts in je telefoon of hangt deze ergens in de stal? 

We hopen er het liefst helemaal niet mee te maken te krijgen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en de kans bestaat natuurlijk dat het wel heel handig was dat je bij deze gezellige en informatieve avond over EHBO voor paarden aanwezig was!

In samenwerking met Dierenarts Jantina, werkzaam bij DAP K. de Vries (Midwolde), organiseert de activiteitencommissie van Nienoord maandagavond 20 november een informatie avond over EHBO voor Paarden.
Dierenarts Jantina komt in haar werk dagelijks veel verschillende (acute) verwondingen en ziektes tegen, zeker omdat een groot deel van de klanten van DAP K. de Vries bestaat uit paardenhouders. downloaddap
Naast dat er natuurlijk ook reguliere behandelingen worden uitgevoerd zoals het geven van entingen en ontworming, het uitvoeren van klinische en röntgenologische onderzoeken/keuringen en niet spoedeisende behandelingen, zoals een kreupelheid, een gebitsbehandeling enz. heeft Jantina ook regelmatig te maken met spoedgevallen, zoals (ernstige) verwondingen, koliek, een geboorte wat niet wil vorderen enz. 

Tijdens deze avond, die natuurlijk hartstikke interessant, leerzaam, boeiend, maar zeker ook gezellig zal zijn, gaat Jantina het hebben over wat bijvoorbeeld wel en wat niet een noodsituatie is en hoe je hierin het beste kunt handelen. Ook zal ze tips en adviezen geven en ze gaat natuurlijk proberen om alle vragen, die gesteld kunnen worden deze avond, te beantwoorden. 

Opgeven voor deze avond kan t/m 17 november, via 
e-mail: activiteiten@rijverenigingnienoord.nl
* Ook voor vragen, zijn we via bovenstaand e-mailadres te bereiken *

EHBO-bij-het-paard

Hopelijk Tot Ziens op Maandag 20 November!

Nieuwe springlessen met Henny Coremans vanaf woensdag 11 oktober

update 


De springlessen van  Henny gaan aankomende woensdag, 11 oktober, van start! 


Er zijn veel aanmeldingen binnengekomen, leuk dat jullie je met zoveel enthousiasme hebben opgegeven!
* Er is nog een plekje in de ponyles en er is ook nog plek in de paardenles, maar wees er snel bij, want vol = vol *

— Benieuwd naar de lessen van Henny ? —
Kom dan gezellig kijken op de woensdagavond in de oneven weken
(de lessen beginnen om 18.30u)


Vanaf woensdag 11 oktober komen er nieuwe springlessen voor de Rijvereniging Nienoord !

De lessen zullen gegeven worden door een nieuwe instructeur, namelijk Henny Coremans.

De lessen worden gegeven op woensdagavond, 1 x per 2 weken
(in de oneven weken)


Henny Coremans heeft eerder al succesvolle clinics via de activiteitencommissie van Nienoord gegeven, hierover hebben wij zeer veel positieve reacties mogen ontvangen!

Henny Coremans – Op zeven jarige leeftijd is Hennhenny coremansy begonnen met wedstrijden rijden. Hij heeft in zijn jeugd dan ook een aantal pony’s naar de Z dressuur en Z springen gereden. Op 18 jarige leeftijd heeft Henny de overstap gemaakt naar de paarden. Van zijn ouders heeft hij toen een drie jarig paard gekregen die hij naar de M dressuur en ZZ springen heeft gereden. Na het voltooien van de opleiding tot constructie-bankwerker heeft Henny toch besloten van zijn hobby/sport zijn werk te willen gaan maken. Na een aantal jaren als testruiter/menner te hebben gewerkt op het Fries Paarden Centrum te Drachten is hij in februari 1998 begonnen met zijn eigen training en africhtingsstal Stal Henco. Hij heeft zich goed weten te specialiseren in de springsport en keurings klaarmaken van paarden. En heeft hier dan ook al de nodige successen mee behaald.

Instructie
Na het behalen van de ORUN-cursus in Ermelo is Henny Coremans les gaan geven in de discipline springen. Met de pony’s heeft hij wel Z dressuur gereden, maar zijn hart ligt toch meer bij het springen. Vandaar dat hij eigenlijk alleen springles geeft. Bij het losrijden en de complete basis draait het natuurlijk wel om het dressuurmatig losrijden en gymnastiseren van een paard of pony, maar er ligt niet de nadruk op het onderdeel dressuur.
Henny vindt het leuk wanneer springruiters en amazones enthousiast zijn en graag willen springen en zal dit dan ook toejuichen. Wanneer mensen misschien wat bang zijn om te springen kan hij ze eigenlijk altijd wel over die drempel tillen, waardoor ze vertrouwen en plezier in het springen krijgen.


51ilSlPrqLL_1024x1024

Lijkt het je leuk om de springlessen van Henny Coremans te volgen?
Geef je dan met de volgende gegevens op via onderstaand e-mailadres:


– je naam
– paard of pony
– niveau (training of wedstrijd)

mirjam@rijverenigingnienoord.nl